VEČEŘE
Fit kuřecí salátek s dresinkem
Suroviny (2 porce)
2 plátky kuřecích prsíček 2 x 100 g
7 g olivového oleje
1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 8 cherry rajčátek, 1 salátová okurka, ledový salát
na dresink 100 ml bílého jogurtu
citronová šťáva
cukr a sůl, mletý pepř
Postup:
Plátky kuřecích prsíček lehce naklepeme, osolíme, opepříme a orestujeme na teflonové pánvi s troškou oleje. Očištěné papriky nakrájíme na proužky, rajčátka na půlky, okurku na kostičky nebo kolečka, ledový salát natrháme na kousky a vše promícháme. Na porci zeleniny položíme plátek masa a vše přelijeme dresinkem.
V jedné porci:
Energie 934 kJ/222kcal, tuky 7 g, bílkoviny 24,8 g, sacharidy 14,8 g.
Čertovské maso
Suroviny (2 porce)
200g kuřecího nebo krůtího masa
7g oleje
1 cibule, 1 masitá paprika, 2 rajčata, 1 feferonka, 1stroužek česneku
2L sójové omáčky
1L kečupu light
mletý pepř, sůl
Postup:
Maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na trošce oleje. Přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájenou papriku, kolečka rajčat a jemně nasekanou feferonku, osolíme, opepříme a podusíme doměkka. Ochutíme prolisovaným česnekem, sójovou omáčkou a kečupem a ještě prohřejeme.
Vhodná příloha: rýže, těstoviny, opékané brambory, americké brambory
V jedné porci:
Enerie 768kJ/183kcal, tuky4,9g, bílkoviny 24g, sachridy 10,7g
Panenka na salátě
Suroviny (2 porce)
160g vepřové panenky
7g olivového oleje
50g mozzarelly light
1 cibule, 2 rajčata, 1 paprika, 1 menší okurka
balsamikový ocet, pepř, sůl
Postup:
Zeleninu nakrájíme na kostičky, promícháme a ochutíme balsamikovým octem, pepřem a solí. Do hotového salátu vmícháme na kostičky nakrájenou mozzarellou. Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, lehce rozklepeme (stačí hřbetem ruky), osolíme, opepříme a zprudka orestujeme. Plátky panenky podáváme na připraveném salátu.
V jedné porci:
Energie 1028kJ/245 kcal, tuky 10,8g, bílkoviny 24,7g, sacharidy 11,7g.
Míchaný salát se šunkou a kefírem
Suroviny (2 porce)
200 g rajčat, 1 menší salátová okurka, 1 menší cibule
1 natvrdo uvařené vejce
100 g drůbeží šunky
250 ml kefíru
mletý pepř, sůl
Postup:
Očištěná rajčata a okurku nakrájíme na kostičky, cibuli hodně najemno a vajíčko a šunku rovněž na kostičky. Vše promícháme, zalijeme kefírem a ochutíme pepřem a solí.
V jedné porci:
Energie 731kJ/174 kcal, tuky 5,8g, bílkoviny 17,2g, sacharidy 12,5g
Zeleninové rizoto s houbami
Suroviny (2 porce)
100 g rýže
7 g oleje
1 cibule
150 g hub / hlíva ústřičná, žampiony/
200 g mražené zeleninové směsi
2 dl zeleninového vývaru
Vegeta, pepř, sůl,
40 g strouhaného tvrdého sýra ( 20 % t.v s.)
Postup:
Na trošce oleje zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby a zeleninu a ještě chvíli restujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a chvilku podusíme. Ke směsi přidáme propláchnutou rýži, podle potřeby přilijeme vodu, osolíme, okořeníme a pomalu pod pokličkou dusíme asi 15 min. Podáváme posypané strouhaným sýrem.
V jedné porci:
Energie 1488kJ/354 kcal, tuky 7,9g, bílkoviny 16,5g, sacharidy 53,6g.