VEČEŘE

Fit kuřecí salátek s dresinkem

Suroviny (2 porce)

2 plátky kuřecích prsíček 2 x 100 g

7 g olivového oleje

1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 8 cherry rajčátek, 1 salátová okurka, ledový salát

na dresink 100 ml bílého jogurtu

citronová šťáva

cukr a sůl, mletý pepř

Postup:

Plátky kuřecích prsíček lehce naklepeme, osolíme, opepříme a orestujeme na teflonové pánvi s troškou oleje. Očištěné papriky nakrájíme na proužky, rajčátka na půlky, okurku na kostičky nebo kolečka, ledový salát natrháme na kousky a vše promícháme. Na porci zeleniny položíme plátek masa a vše přelijeme dresinkem.

V jedné porci:

Energie 934 kJ/222kcal, tuky 7 g, bílkoviny 24,8 g, sacharidy 14,8 g.

Čertovské maso

Suroviny (2 porce)

200g kuřecího nebo krůtího masa

7g oleje

1 cibule, 1 masitá paprika, 2 rajčata, 1 feferonka, 1stroužek česneku

2L sójové omáčky

1L kečupu light

mletý pepř, sůl

Postup:

Maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na trošce oleje. Přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájenou papriku, kolečka rajčat a jemně nasekanou feferonku, osolíme, opepříme a podusíme doměkka. Ochutíme prolisovaným česnekem, sójovou omáčkou a kečupem a ještě prohřejeme.

Vhodná příloha: rýže, těstoviny, opékané brambory, americké brambory

V jedné porci:

Enerie 768kJ/183kcal, tuky4,9g, bílkoviny 24g, sachridy 10,7g

Panenka na salátě

 Suroviny (2 porce)

160g vepřové panenky

7g olivového oleje

50g mozzarelly light

1 cibule, 2 rajčata, 1 paprika, 1 menší okurka

balsamikový ocet, pepř, sůl

Postup:

Zeleninu nakrájíme na kostičky, promícháme a ochutíme balsamikovým octem, pepřem a solí. Do hotového salátu vmícháme na kostičky nakrájenou mozzarellou. Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, lehce rozklepeme (stačí hřbetem ruky), osolíme, opepříme a zprudka orestujeme. Plátky panenky podáváme na připraveném salátu.

V jedné porci:

Energie 1028kJ/245 kcal, tuky 10,8g, bílkoviny 24,7g, sacharidy 11,7g.

Míchaný salát se šunkou a kefírem

Suroviny (2 porce)

200 g rajčat, 1 menší salátová okurka, 1 menší cibule

1 natvrdo uvařené vejce

100 g drůbeží šunky

250 ml kefíru

mletý pepř, sůl

Postup:

Očištěná rajčata a okurku nakrájíme na kostičky, cibuli hodně najemno a vajíčko a šunku rovněž na kostičky. Vše promícháme, zalijeme kefírem a ochutíme pepřem a solí.

V jedné porci:

Energie 731kJ/174 kcal, tuky 5,8g, bílkoviny 17,2g, sacharidy 12,5g

Zeleninové rizoto s houbami

Suroviny (2 porce)

100 g rýže

7 g oleje

1 cibule

150 g hub / hlíva ústřičná, žampiony/

200 g mražené zeleninové směsi

2 dl zeleninového vývaru

Vegeta, pepř, sůl,

40 g strouhaného tvrdého sýra ( 20 % t.v s.)

Postup:

Na trošce oleje zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby a zeleninu a ještě chvíli restujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a chvilku podusíme. Ke směsi přidáme propláchnutou rýži, podle potřeby přilijeme vodu, osolíme, okořeníme a pomalu pod pokličkou dusíme asi 15 min. Podáváme posypané strouhaným sýrem.

V jedné porci:

Energie 1488kJ/354 kcal, tuky 7,9g, bílkoviny 16,5g, sacharidy 53,6g.