Fitness mls
Jogurtový cheesecak

Suroviny
1,5 hrnku pomletých mandlí
hrst celozrnných sušenek
5 polévkových lžic mléka
700 g řeckého jogurtu Milko
3 vejce
půl hrnku vanilkového proteinu, 1 plnou lžíci vanilkového extraktu, 1 plnou lžíci medu
hrnek směsi lesního ovoce
želatinu v prášku
Postup:
Rozemleté mandle smícháme s nadrobenými sušenkami a mlékem. Těstíčko vtlačíme na dno dortové formy vymazané máslem a uhladíme. Jogurt, vejce, protein, vanilkový extrakt a med smícháme a vyšleháme na krém. Směs vylijeme na těsto. Poté dáme do trouby péct na 45 minut při 170 °C. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a do ní pak přimícháme lesní ovoce, chvíli povaříme a vlažnou ji nalijeme na vychladnutý cheesecake. Pak celý dort dáme ztuhnout do ledničky asi na 8 hodin.
Vanilkové rohlíčky bez cukru a s proteinem

Co se nám zpravidla nedostává, jsou bílkoviny (stavební kameny našich tkání včetně svalů). Zkuste na sebe tedy vymyslet zdravou kličku.:-)
Suroviny:
30 g vanilkového proteinu (+ nějaký na obalení)
60 g najemno nasekaných vlašských ořechů (z lískových ořechů se těsto může drolit)
1 větší jablko (nastrouhat, povařit a poté mixérem vytvořit pyré)
1 střední vejce
pár kapek vanilkového extraktu
Postup:
Nejprve smíchejte suché ingredience a poté přidejte pyré, vejce a vanilkový extrakt. Rukama vypracujte hladké těsto. Nechte v potravinové fólii odpočinout do druhého dne. Poté z těsta tvarujte rohlíčky, které vyskládejte na plech s pečicím papírem. Pečte cca 10 minut při 160 ˚C, ještě teplé je obalte v troše proteinového prášku.
Tip: Těsto si rozdělte na více dílů a vytahujte z lednice postupně, s chladným se lépe pracuje.
Fitness proteinová buchta

Suroviny
500 g ovesných vloček s klíčky, jemné ne mleté
1 sáček brusinek
1 sáček vlašských ořechů
6 jablek
4 vejce
3 velké odměrky proteinu ( jahoda - bílá čokoláda, lesní směs.....)
1-2 lžíce odtučněného tvarohu pro zjemnění ( nemusí být)
Postup
Do mísy nastrouháme oloupaná jablka, přidáme ostatní suroviny, promícháme, necháme chvíli odpočinout, Těsto vlijeme do lehce vymazaného plechu (olivovým olejem), Pečeme na 180 - 200 °C do zlatova.
Pozn: Tento recept je na prvním místě nejoblíbenějších fitness receptů za rok 2018.
Celá buchta obsahuje: 175g bílkovin, 495g sacharidů, 137g tuků.
Fitness tvarohový koláč s ovocem

Suroviny
500 g nízkotučného tvarohu
4 vejce
2 odměrky proteinu
ovoce dle chuti
Postup
Vše smíchat, naplnit do formy na koláč, posypat ovocem a péct 35-40 min na 175°C. Protein dle chuti (vanilka, čokoláda atd), pak je pokaždé koláč jiný...