Fitness mls

Jogurtový cheesecak

Suroviny

1,5 hrnku pomletých mandlí

hrst celozrnných sušenek

5 polévkových lžic mléka

700 g řeckého jogurtu Milko

3 vejce

půl hrnku vanilkového proteinu, 1 plnou lžíci vanilkového extraktu, 1 plnou lžíci medu

hrnek směsi lesního ovoce

želatinu v prášku

Postup:

Rozemleté mandle smícháme s nadrobenými sušenkami a mlékem. Těstíčko vtlačíme na dno dortové formy vymazané máslem a uhladíme. Jogurt, vejce, protein, vanilkový extrakt a med smícháme a vyšleháme na krém. Směs vylijeme na těsto. Poté dáme do trouby péct na 45 minut při 170 °C. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a do ní pak přimícháme lesní ovoce, chvíli povaříme a vlažnou ji nalijeme na vychladnutý cheesecake. Pak celý dort dáme ztuhnout do ledničky asi na 8 hodin.


Vanilkové rohlíčky bez cukru a s proteinem

Co se nám zpravidla nedostává, jsou bílkoviny (stavební kameny našich tkání včetně svalů). Zkuste na sebe tedy vymyslet zdravou kličku.:-)

Suroviny:

100 g ovesné mouky (můžete zvolit s příchutí vanilky)


30 g vanilkového proteinu (+ nějaký na obalení)

60 g najemno nasekaných vlašských ořechů (z lískových ořechů se těsto může drolit)

1 větší jablko (nastrouhat, povařit a poté mixérem vytvořit pyré)

1 střední vejce

pár kapek vanilkového extraktu

Postup:

Nejprve smíchejte suché ingredience a poté přidejte pyré, vejce a vanilkový extrakt. Rukama vypracujte hladké těsto. Nechte v potravinové fólii odpočinout do druhého dne. Poté z těsta tvarujte rohlíčky, které vyskládejte na plech s pečicím papírem. Pečte cca 10 minut při 160 ˚C, ještě teplé je obalte v troše proteinového prášku.

Tip: Těsto si rozdělte na více dílů a vytahujte z lednice postupně, s chladným se lépe pracuje.


Fitness proteinová buchta

Suroviny

500 g ovesných vloček s klíčky, jemné ne mleté

1 sáček brusinek

1 sáček vlašských ořechů

6 jablek

4 vejce

3 velké odměrky proteinu ( jahoda - bílá čokoláda, lesní směs.....)

1-2 lžíce odtučněného tvarohu pro zjemnění ( nemusí být)

Postup

Do mísy nastrouháme oloupaná jablka, přidáme ostatní suroviny, promícháme, necháme chvíli odpočinout, Těsto vlijeme do lehce vymazaného plechu (olivovým olejem), Pečeme na 180 - 200 °C do zlatova.

Pozn: Tento recept je na prvním místě nejoblíbenějších fitness receptů za rok 2018.

Celá buchta obsahuje: 175g bílkovin, 495g sacharidů, 137g tuků.



Fitness tvarohový koláč s ovocem

Suroviny

500 g nízkotučného tvarohu

4 vejce

2 odměrky proteinu

ovoce dle chuti

Postup

Vše smíchat, naplnit do formy na koláč, posypat ovocem a péct 35-40 min na 175°C. Protein dle chuti (vanilka, čokoláda atd), pak je pokaždé koláč jiný...