SNÍDANĚ, SVAČINY...

Vajíčkový wrap

Suroviny

3 vejce

2 kolečka tvarůžků

2 lžíce Cottage light

chia semínka

sůl

koření - pepř, koriandr

Postup:

Tvarůžky nastrouháme na jemno, smícháme s ostatními surovinami a ještě jednou vše promícháme. Tuto směs vylijeme na menší plech vystlaný pečícím papírem a v troubě pečeme asi 20 min. Po vytažení necháme chvíli zchladnout, odlepíme pečící papír a zabalíme do wrapu cokoliv, co máme rádi ( šunkou, salátkem, rajčaty a domácím pažitkovým dresinkem).


Jahodový koktejl

Suroviny

½ šálku bílého kefíru

1 odměrka proteinového prášku

½ šálku čerstvých nebo mražených jahod

½ lžičky skořice

Postup:

Vše dejte do mixéru spolu s ½ šálkem vody a dobře promixujte.

Ovesné sušenky

Suroviny (16 sušenek)

2 banány

150 g ovesných vloček (lze použít i bezlepkové)

2 PL javorového sirupu nebo medu

30 g Protein (proteinový prášek)

2 PL chia semínek

½ PL skořice

100 ml vlažné vody

Postup:

Banány rozmačkáme, postupně přidáme vločky a ostatní suroviny. Uděláme 16 placiček a naskládáme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme na 180 °C cca 20- 25 min.


Protein Pancake

Suroviny (1 porce)

50 g Pancake směsi

100 ml vody

75 g čerstvého ovoce (borůvky/maliny)

špetka skořice

5 ks mandlí

1 lžíce odtučněného tvarohu

lžíce javorového sirupu

Postup:

V misce smícháme dávku 50  g (1 odměrka 20 g) směsi Protein pancake s daným množstvím vody 100 ml a mícháme, dokud nevznikne hladké těsto. Palačinky smažíme po obou stranách na horké pánvi. Před podáváním ozdobíme čerstvým ovocem, popřípadě můžeme přidat navrch tvaroh nebo hořkou čokoládu. Podáváme teplé.


Ovesná kaše s ovcem

Suroviny (1 porce)

250 ml mandlového mléka

30 g ovesných vloček

5 g Whey proteinu

30 g ovoce (malin, borůvek)

10 g vlašských ořechů

Postup:

Protein rozmícháme ve vlažném až horkém rostlinném mléku, přidáme ovesné vločky a necháme 10-20 minut odležet. Pokud preferujete kašovitou konzistenci, je možné nechat přes noc odležet v lednici a ráno podávat s čerstvým ovocem a ořechy.


Chia pudink s ovocem

Suroviny (2 porce)

250 ml mandlového mléka

10 lžiček chia semínek

2 lžičky strouhaného kokosu

1 lžička medu

dvě hrsti lesního mraženého nebo čerstvého lesního ovoce

1/2 banánu

Postup:

Do mléka přidejte med a rozmíchejte. Pak přidejte kokos a chia semínka. Takto připravenou směs rozdělte do 2 skleniček, odložte na patnáct minut do lednice. Pak směs promíchejte (pokud vám směs připadá hodně tekutá, přidejte ještě trošku chia semínek) a nechte do druhého dne uležet v lednici. Chia semínka vytváří při kontaktu s tekutinou kolem sebe gel, díky tomu do rána vznikne pudingová (rosolovitá) hmota. Na tu pak stačí navrstvit ovoce nebo také vytvořit ovocnou složku pomocí tyčového mixéru, přičemž jen rozmixujete ovoce s troškou vody.


Mléčný pudink

Suroviny (4 porce)

400 ml mléka

200 ml vody

80 g cukru

50 g kukuřičného škrobu + 100 ml mléka půl lžičky růžové vody, čerstvé jahody, pistác

Postup:

Mléko a vodu zahřejeme i s cukrem v kastrolu k bodu varu. Kukuřičný škrob rozmícháme ve 100 ml mléka tak, aby vznikla hustá pasta. Pokud jej rozmícháme v horkém mléku, nevzniknou žmolky. Za stálého míchání povaříme, až tekutina zhoustne. Jakmile dosáhneme konzistence pudinku, přidáme růžovou vodu a nalijeme do sklenic. Sklenice pokryjeme folií, aby nevznikl škraloup. Když pudink vychladne, ozdobíme ho čerstvými jahodami a posypeme nahrubo nakrájenými pistáciemi.